woning

Wat te doen bij waterschade aan de vloer

Waterschade aan de vloer kan een grote bron van stress zijn. Of het nu gaat om een lekkage, overstroming of onverwachte regenval, waterschade kan de vloer ernstig beschadigen. Het is dan ook van groot belang om zo snel mogelijk actie te ondernemen, en wij kunnen je hierin helpen. Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om de schade te beperken en de vloer mogelijk te herstellen. Hieronder de belangrijkste stappen om waterschade aan de vloer aan te pakken en de vloer weer in topconditie te brengen.

Onmiddellijk handelen bij waterschade

Bij waterschade is tijd van essentieel belang. Hoe langer de vloer blootgesteld blijft aan water, hoe groter de kans op blijvende schade. Begin dus meteen met het verwijderen van water. Je kan hiervoor een waterstofzuiger gebruiken om het water snel weg te zuigen, of als het een kleinere hoeveelheid water betreft, gewoon met doeken werken. Zorg ervoor dat alle meubels van de natte vloer verwijdert om te voorkomen dat ze ook beschadigd raken.

Als de schade te groot is om zelf aan te pakken, is het belangrijk om zo snel mogelijk een schade expert te bellen. Van Son Vloeren is een erkend schade hersteldbedrijf en staat klaar om te helpen bij het beoordelen van de schade en adviseren je graag over de beste aanpak voor het herstel van de vloer.

Inspecteer de vloer voor verdere schade

Nadat het meeste water is verwijderd, is het belangrijk om de vloer grondig te inspecteren. Waterschade kan namelijk niet alleen zichtbare gevolgen hebben, zoals kromtrekken of vlekken, maar ook verborgen schade veroorzaken, bijvoorbeeld in de ondervloer. Houten vloeren, parket en laminaatvloeren zijn extra gevoelig voor kromtrekken en zwelling door vocht. Controleer of er sprake is van bobbels, verkleuringen of scheuren in de vloer. 

Neem daarnaast ook de luchtvochtigheid in de ruimte serieus. Een hoge luchtvochtigheid kan de schade aan de vloer vergroten. Gebruik een luchtontvochtiger om de vochtigheid snel te verlagen en ventilatie te bevorderen. Dit kan helpen bij het drogen van zowel de bovenste vloerlagen als de ondervloer.

Reparatiemogelijkheden bij waterschade

Afhankelijk van de ernst van de waterschade zijn er verschillende manieren om de vloer te herstellen. Voor kleine schade kan een eenvoudige reparatie volstaan. Zo kunnen houten vloeren vaak geschuurd en opnieuw behandeld worden om vlekken of verkleuringen te verhelpen. Bij ernstige waterschade is echter vaak een gedeeltelijke of volledige vervanging van de vloer nodig.

Bij Van Son Vloeren helpen wij je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor uw specifieke situatie. 

Verzekeringskwesties bij waterschade

Waterschade aan vloeren valt vaak onder de dekking van de opstal- of inboedelverzekering. Om snel en efficiënt geholpen te worden, is het belangrijk om de schade direct te melden bij de verzekeraar. Wij kunnen je helpen bij het opstellen van een schaderapport en het verstrekken van een offerte voor het herstel, zodat de verzekeringsmaatschappij snel tot uitkering over kan gaan. 

Voorkomen is beter dan genezen

Waterschade is helaas niet altijd te voorkomen, maar er zijn wel enkele maatregelen die je kan nemen om de kans op schade te verkleinen. Zorg ervoor dat je de ruimte rondom de vloer goed ventileert en controleer regelmatig op lekkages, vooral in de buurt van leidingen, radiatoren en apparaten die water gebruiken. 

Vertrouw op van son vloeren bij waterschade

Waterschade kan erg vervelend zijn, maar met de juiste stappen en hulp kan je de schade beperken en de vloer herstellen. Van Son Vloeren helpt hierin graag met alles wat nodig is voor het herstelproces, van inspectie tot reparatie en advies. Neem contact met ons op, 0181-336944, en ontdek hoe wij de vloer kunnen redden.

Nieuwsoverzicht